Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 245.000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
1Chess On Fridays - Rápidas - (24/11 - 20.15h) POR
0 Минути
21º Torneio Matinal AXPortugal/CBL - (26/11 - 10.00h) POR
0 Минути
3Lisbon Christmas Chess Open 2017 (26 a 30/12) POR
0 Минути
4PRIMAVERA TREBEJOS 2017 URU
2 Минути
5TORRE BLANCA - IRT Abierto de Noviembre 2017 ARG
3 Минути
62017 UTDallas Fall FIDE Open USA
3 Минути
7CLUB DE AJEDREZ CHILE – IRT TORNEO SERIE DE HONOR 2017 CHI
6 Минути
8TORRE BLANCA - IRT Copa de Campeones 2017 ARG
11 Минути
9CAMPEONATO ESTATAL CERRADO DE YUCATAN 2017 Infantil Sub-8 MEX
13 Минути
10CAMPEONATO ESTATAL CERRADO DE YUCATAN 2017 Infantil Sub-10 MEX
13 Минути
11CAMPEONATO ESTATAL CERRADO DE YUCATAN 2017 Infantil Sub-12 MEX
13 Минути
12CAMPEONATO ESTATAL CERRADO DE YUCATAN 2017 Categoría Juvenil Sub-14 MEX
14 Минути
13CAMPEONATO ESTATAL CERRADO DE YUCATAN 2017 Juvenil Sub-16 MEX
14 Минути
14CAMPEONATO ESTATAL CERRADO DE YUCATAN 2017 Grupo "B" MEX
14 Минути
15CAMPEONATO ESTATAL CERRADO DE YUCATAN 2017 Grupo " A" MEX
14 Минути
16Zonal Femenino Zona 2.3 El Salvador 2017 Dedicado a Diputada Patty Valdivieso ESA
15 Минути
17X FESTIVAL INFANTIL "RAFAEL NARVAEZ CADENILLAS " BODAS DE PLATA SUB-10 PER
34 Минути
18Bishkek Chess Club Rapid №28 KGZ
35 Минути
19X FESTIVAL INFANTIL "RAFAEL NARVAEZ CADENILLAS" BODAS D E PLATA SUB-08 PER
39 Минути
20Preliminar Campeonato Sanjuanino Absoluto ARG
43 Минути
21X FESTIVAL INFANTIL " RAFAEL NARVAEZ CADENILLAS" BODAS DE PLATA SUB-06 PER
45 Минути
22X TORNEO INFANTIL "RAFAEL NARVAEZ CADENILLAS" BODAS DE PLATA SUB-14 PER
55 Минути
23X FESTIVAL INFANTIL "RAFAEL NARVAEZ CADENILLAS" BODAS DE PLATA SUB-12 PER
57 Минути
24Torneo Round Robbin Pre-Provincial Cotui 2017 DOM
57 Минути
25Акбозат город Астана 2000 и моложе KAZ
1 Часови
26IRT MXC CLÁSSICO 2017 - FIDE 175020 - CBX 4053 80 ANOS DE ENSINO E PRÁTICA DE XADREZ - 5º Clube Escola do Brasil BRA
1 Часови 1 мин.
27TORNEO CLUB DE AJEDREZ DE QUILLOTA - INSCRIPCION GRATUITA - SAB 25 NOVIEMBRE CHI
1 Часови 4 мин.
28Torneo ELO Blitz Campeonato Argentino Sub 1700 ARG
1 Часови 7 мин.
29Torneo ELO Blitz Campeonato Argentino Sub 2000 ARG
1 Часови 9 мин.
302nd All India Fide Rating Below 1500 Chess Tournament Hyderabad (1-3 Dec) (AICF 172199/TEL/2017) PrizeFund 3Lakh Entry Fee 1,500/- contact 9885634523 IND
1 Часови 19 мин.
31Primer Torneo Sub 1800 Los Bohemios URU
1 Часови 24 мин.
32Segundo Torneo Sub 1800 Los Bohemios URU
1 Часови 25 мин.
33XII INTERCLUBES Y EMPRESAS REGION DEL BIO-BIO 2017 CHI
1 Часови 27 мин.
34Club de Ajedrez La Plata Clasico de Los Lunes 10ma Edicion ARG
1 Часови 33 мин.
35FESTIVAL SUDAMERICANO DE LA JUVENTUD 2017 SUB 16 FEMENINO PAR
1 Часови 35 мин.
36FESTIVAL SUDAMERICANO DE LA JUVENTUD 2017 SUB 16 ABSOLUTO PAR
1 Часови 37 мин.
37SUB14 - 17º Circuito Regional Oeste de Xadrez - LACERDÓPOLIS 8ª Etapa BRA
1 Часови 38 мин.
38SUB12 - 17º Circuito Regional Oeste de Xadrez - LACERDÓPOLIS 8ª Etapa BRA
1 Часови 39 мин.
39SUB10 - 17º Circuito Regional Oeste de Xadrez - LACERDÓPOLIS 8ª Etapa BRA
1 Часови 39 мин.
40CLUB DE AJEDREZ CHILE TORNEO IRT SUB-1800 “SERIE DE HORROR 2017 CHI
1 Часови 39 мин.
41SUB08 - 17º Circuito Regional Oeste de Xadrez - LACERDÓPOLIS 8ª Etapa BRA
1 Часови 39 мин.
42FESTIVAL SUDAMERICANO DE LA JUVENTUD 2017 SUB 12 FEMENINO PAR
1 Часови 39 мин.
43ABSOLUTO - 17º Circuito Regional Oeste de Xadrez - LACERDÓPOLIS 8ª Etapa BRA
1 Часови 40 мин.
44IX JUEGOS DEPORTIVOS NACIONALES MENORES MASCULINO ECU
1 Часови 40 мин.
45FESTIVAL SUDAMERICANO DE LA JUVENTUD 2017 SUB 14 ABSOLUTO PAR
1 Часови 40 мин.
46FESTIVAL SUDAMERICANO DE LA JUVENTUD 2017 SUB 12 ABSOLUTO PAR
1 Часови 44 мин.
47TORRE BLANCA - IRT Blitz Noviembre 2017 ARG
1 Часови 46 мин.
48FESTIVAL SUDAMERICANO DE LA JUVENTUD 2017 SUB 10 ABSOLUTO PAR
1 Часови 46 мин.
49FESTIVAL SUDAMERICANO DE LA JUVENTUD 2017 SUB 10 FEMENINO PAR
1 Часови 48 мин.
50IX JUEGOS DEPORTIVOS NACIONALES MENORES FEMENINO ECU
1 Часови 49 мин.
Advertisement