Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 315.000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
1Першість шахової школи Василя Іванчука з нормою 2 розряду UKR
0 Минути
2Šachmatų turnyras Kaunas Grand Prix Beginner 2018.12.16 B LTU
0 Минути
3KÜÇÜKLER AYDIN (9-12 YAŞ) SATRANÇ İL BİRİNCİLİĞİ 10 YAŞ KIZLAR KATEGORİSİ (2009 DOĞUMLULAR) TUR
0 Минути
4Edgware Gambits Junior Chess Club Autumn Term 2018 ENG
0 Минути
5Bursa Küçükler Satranç İl Birinciliği (8 Yaş Kızlar Kategorisi) TUR
0 Минути
6MANİSA YILDIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ 13 YAŞ KIZLAR SATRANÇ YARIŞMASI TUR
0 Минути
7Гран-При Школы №2101 по быстрым шахматам. 10 этап RUS
1 Минути
82018-2019 ANTALYA KÜÇÜKLER İL BİRİNCİLİĞİ SATRANÇ YARIŞMASI (10 YAŞ KIZ KATEGORİSİ) TUR
1 Минути
9День Зависимости KAZ
1 Минути
102018-2019 ANTALYA KÜÇÜKLER İL BİRİNCİLİĞİ SATRANÇ YARIŞMASI (10 YAŞ GENEL KATEGORİSİ) TUR
1 Минути
112018-2019 ANTALYA KÜÇÜKLER İL BİRİNCİLİĞİ SATRANÇ YARIŞMASI (9 YAŞ KIZ KATEGORİSİ) TUR
1 Минути
12Bursa Küçükler Satranç İl Birinciliği (8 Yaş Genel Kategorisi) TUR
1 Минути
13PNWCC FIDE Open Tournament 2018 - Challengers USA
1 Минути
142018-2019 ANTALYA KÜÇÜKLER İL BİRİNCİLİĞİ SATRANÇ YARIŞMASI (9 YAŞ GENEL KATEGORİSİ) TUR
1 Минути
15MANİSA YILDIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ 17 YAŞ GENEL SATRANÇ YARIŞMASI TUR
2 Минути
16Šachmatų turnyras Kaunas Grand Prix Beginner 2018.12.16 Start up LTU
2 Минути
17MANİSA YILDIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ 16 YAŞ GENEL SATRANÇ YARIŞMASI TUR
2 Минути
18Туринир среди адвокатов Ростовской области 2018 RUS
2 Минути
19Sakha Chmp. 2018 Women RUS
2 Минути
20PNWCC FIDE Open Tournament 2018 - Masters USA
2 Минути
21Чемпионат Иссык-Кульской области среди девочек 2007-2008гг. U12 - девочки KGZ
3 Минути
22MANİSA YILDIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ 15 YAŞ GENEL SATRANÇ YARIŞMASI TUR
3 Минути
23Bursa Küçükler Satranç İl Birinciliği (7 Yaş Kızlar Kategorisi) TUR
3 Минути
24Giải Cờ vua Trường Tiểu học Nam Thành Công mở rộng lần thứ IX năm 2018 Nhóm Lớp 1 nữ sinh năm 2012 VIE
3 Минути
25Camiponnat Regional de Nouakchott 2018 MTN
3 Минути
26Open Bucuresti Centenar Sah Rapid ROU
4 Минути
27Giải Cờ vua Trường Tiểu học Nam Thành Công mở rộng lần thứ IX năm 2018 Nhóm Lớp 1 sinh năm 2012 VIE
4 Минути
28MANİSA YILDIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ 14 YAŞ GENEL SATRANÇ YARIŞMASI TUR
4 Минути
29U8 Chớp Nâng Cao Giải Vô Địch Cờ vua mở rộng tỉnh Bắc Giang lần thứ V năm 2018 VIE
4 Минути
30Friðriksmót Landsbankans 2018 - Íslandsmótið í hraðskák ISL
4 Минути
31Giải Cờ vua Trường Tiểu học Nam Thành Công mở rộng lần thứ IX năm 2018 Nhóm Lớp 2 nữ sinh năm 2011 VIE
4 Минути
32MANİSA YILDIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ 13 YAŞ GENEL SATRANÇ YARIŞMASI TUR
4 Минути
33Giải Cờ vua Trường Tiểu học Nam Thành Công mở rộng lần thứ IX năm 2018 Nhóm Lớp 2 sinh năm 2011 VIE
4 Минути
346TH SMART CHESS COMPETITION 2018 ( GRP -B) IND
5 Минути
35Giải Cờ vua Trường Tiểu học Nam Thành Công mở rộng lần thứ IX năm 2018 Nhóm Lớp 3 nữ sinh năm 2010 VIE
5 Минути
366TH SMART CHESS COMPETITION 2018 ( GRP-C) IND
5 Минути
37Giải Cờ vua Trường Tiểu học Nam Thành Công mở rộng lần thứ IX năm 2018 Nhóm Lớp 3 sinh năm 2010 VIE
5 Минути
38Bursa Küçükler Satranç İl Birinciliği (7 Yaş Genel Kategorisi) TUR
6 Минути
39Giải Cờ vua Trường Tiểu học Nam Thành Công mở rộng lần thứ IX năm 2018 Nhóm Lớp 4 nữ sinh năm 2009 VIE
6 Минути
40Giải Cờ vua Trường Tiểu học Nam Thành Công mở rộng lần thứ IX năm 2018 Nhóm Lớp 4 sinh năm 2009 VIE
6 Минути
41Giải Cờ vua Trường Tiểu học Nam Thành Công mở rộng lần thứ IX năm 2018 Nhóm Lớp 5 nữ sinh năm 2008 VIE
6 Минути
42Giải Cờ vua Trường Tiểu học Nam Thành Công mở rộng lần thứ IX năm 2018 Nhóm Lớp 5 sinh năm 2008 VIE
7 Минути
43Чемпионат Иссык-Кульской области среди девочек 2009-2010гг. U10 - девочки KGZ
7 Минути
44CHAMPIONS CHESS ACADEMY CHALLENGE 1edition contact 9845466416 IND
8 Минути
45Giải Cờ vua Trường Tiểu học Nam Thành Công mở rộng lần thứ IX năm 2018 Nhóm Mẫu giáo nữ sinh năm 2013 VIE
8 Минути
462019 TÜRKİYE KUPASI MUĞLA İL BİRİNCİLİĞİ SATRANÇ TURNUVASI 15.12.2019 / 16.12.2019 TUR
9 Минути
47Giải Cờ vua Trường Tiểu học Nam Thành Công mở rộng lần thứ IX năm 2018 Nhóm Mẫu giáo sinh năm 2013 VIE
9 Минути
481st VGI CC Seniors Rapid Chess Tournament INA
9 Минути
49Šachmatų turnyras Kaunas Grand Prix Beginner 2018.12.16 A LTU
9 Минути
50Giải Cờ vua Trường Tiểu học Nam Thành Công mở rộng lần thứ IX năm 2018 Nhóm Nâng cao Lớp 1 và 2 sinh năm 2012 VIE
10 Минути